Sažetak prometnih nesreća

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisno skretanje (1) i nepropisna vožnja unatrag (1).        

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozači održavajte sigurnosni razmak između svog vozila i vozila koje se kreće ispred vas kako biste imali dovoljno vremena i prostora za reagiranje u slučaju da vozač vozila ispred vas usporava kretanje svog vozila, zaustavlja se, mijenja smjer kretanja ili vrši neku drugu radnju vozilom na cesti.

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.                                                                 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila