Sažetak prometnih nesreća

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: oduzimanje prednosti prolaska (1) , vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), nepropisno kretanje (2) i nepropisna vožnja unatrag (2).
Izdvajamo:

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 6. svibnja oko 9.15 sati u Kloštru Vojakovačkom 22-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udarila u osobni automobil Opel križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 32-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći obje vozačice su ozlijeđene, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.
 
Jučer, 6. svibnja oko 10.25 sati u Virju u Goričkoj ulici 73-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Trgom bana Josipa Jelačića oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 25-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara vozila. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i 49- godišnja putnica u osobnom automobilu VW, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću biti će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozači održavajte sigurnosni razmak između svog vozila i vozila koje se kreće ispred vas kako biste imali dovoljno vremena i prostora za reagiranje u slučaju da vozač vozila ispred vas usporava kretanje svog vozila, zaustavlja se, mijenja smjer kretanja ili vrši neku drugu radnju vozilom na cesti.

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila