Sažetak prometnih nesreća u protekla 24 sata

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje kolnikom (3), vožnja na nedovoljno udaljenosti (1) i nepropisno uključivanje u promet (1).
Izdvajamo: 
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 22. ožujka oko 22.40 sati, u Koprivnici na Peteranskoj cesti 48-godišnjak je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,40 promila u smjeru Peteranca. Tom prilikom nije se kretao desnom stranom obilježene biciklističke staze u smjeru svog kretanja te je pao na kolnik i zadobio ozljede. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti
 
Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače.

Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Vozači održavajte sigurnosni razmak između svog vozila i vozila koje se kreće ispred vas kako biste imali dovoljno vremena i prostora za reagiranje u slučaju da vozač vozila ispred vas usporava kretanje svog vozila, zaustavlja se, mijenja smjer kretanja ili vrši neku drugu radnju vozilom na cesti.

Svi sudionici u prometu na cestama trebaju postupati sukladno prometnim znacima kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižje.

 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila