Šest prometnih nesreća u protekla 24 sata

Slika /ikone/alkohol formula za nesreću.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 11. kolovoza, oko 15.15 sati, u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici 54-godišnji vozač upravljao je motociklom Yamaha koprivničke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Uslijed nepropisnog kretanja motociklom je sletio van kolnika u odvodni kanal te udario u betonski most. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 11. kolovoza, oko 13.30 sati, u Novigradu Podravskom u Trnovcu 60-godišnji vozač upravljao je traktorom IMT koprivničke registarske oznake u smjeru Virovske ulice. Uslijed nepropisnog mimoilaženja s osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji vozač, došlo je do kontakta zadnjeg kotača traktora i prednjeg djela automobila. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću 60-godišnji vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 1,97 promila i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 11. kolovoza, oko 15.05 sati, na parkiralištu u Đurđevcu u Ulici Tina Ujevića nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom te prilikom nepropisne vožnje unazad vozilom je udario u parkirani osobni automobil Audi te napustio mjesto događaja. Policija traga za vozačem.

Jučer, 11. kolovoza, oko 16.20 sati, na cesti Đurđevac-Virje 40-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog pretjecanja vozila ispred sebe došlo je do kontakta s teretnim automobilom MAN koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru, lijevom prometnom trakom upravljao 24-godišnji vozač koji je bio u punoj fazi pretjecanja Opela. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 11. kolovoza, oko 19.55 sati, na otvorenom djelu ceste Kloštar Vojakovački-Majurec 34-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,90 promila osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila udario je u stražnji dio traktora Zetor križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 70-godišnji vozač.  Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.  

Jučer, 11. kolovoza, oko 21.45 sati, na parkiralištu u mjestu Veliki Raven 20-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,54 promila upravljao je osobnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake. Prilikom nepropisne vožnje unazad vozilom je udario u propisno parkirani osobni automobil Mercedes.  Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti
 
Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu
 
Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.
 
Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Pisane vijesti | Promet i vozila