Srednjoškolcima u policijskoj upravi predstavljena kampanja „Postani policajac/policajka“

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/3/IMG_0310.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima humanost i dinamičnost policijskog zanimanja te ih potaknuti da ovo zanimanje izaberu za svoj životni poziv

Foto: PU koprivničko-križevačka

Biti policajac, osim znanja uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti, što su danas, 14. ožujka, u dvorani policijske uprave, učenicima Srednje škole Koprivnica pokazali policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Ovim edukativnim i sportskim druženjem, policijski službenici su promovirali zanimanje policajac kroz trenutno aktualnu kampanju „Postani policajac/policajka“, a podršku samoj kampanji dali su i juniora NK Slaven Belupo.

Kampanja se provodi s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Kako bi se mladima približile značajke i važnost policijskog poziva, policijska službenica za prevenciju je prisutnim učenicima kroz kratku edukaciju prezentirala sadržaj kampanje i pojedinosti obrazovanja.  

Potom su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke demonstrirali različite tehnike spuštanje užetom s krova zgrade, taktički ulazak u prostor objekta i savladavanje nenaoružanog napadača, pokazavši iznimnu kondicijsku spremu, utreniranost i stručnost.

Svoju fizičku spremnost pokazala je i nogometna ekipa policijske uprave, koja je odmjerivši snage s juniorima nogometnog kluba Slaven Belupo, odigrala nogometnu utakmicu.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima humanost i dinamičnost policijskog zanimanja te ih potaknuti da ovo zanimanje izaberu za svoj životni poziv.
 

Stranica