Stanje sigurnosti u razdoblju od 23. do 29. srpnja 2012.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela maloljetničke delikvencije, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz sigurnosti prometa.

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela maloljetničke delikvencije, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz sigurnosti prometa.

Kazneno je prijavljeno 15 fizičkih osoba.

Razriješeno je i kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koje je prijavljen jedan počinitelj.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 17 prekršaja, od čega četiri tučnjave, dva drska ponašanja, pet svađa ili vika, tri omalovažavanja ili vrijeđanja policijskih službenika i tri prekršaja davanja pića pijanim osobama.

Prekršajno je prijavljena 21 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Smrtno je stradao vozač osobnog automobila. Tjelesno je ozlijeđeno devet osoba. Teško su ozlijeđeni vozač motocikla, putnik i pješak, a lakše su ozlijeđeni vozača automobila, dva vozača motocikla, vozač bicikla, putnik i pješak.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar građevine, požar na poljoprivrednoj površini i požar prometnog sredstva. Jedna je osoba smrtno stradala a materijalna šteta cijeni se na oko 30 300 kuna. Također, zabilježen je i jedan požar bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježena su četiri prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je pet osoba.
Zatečena su tri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.



Stranica