Svečano obilježena 29. godišnjica oslobođenja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/09/Dan_koprivnickih_branitelja_2020_84.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Koprivnici je danas, 30. rujna, obilježena 29. godišnjica oslobođenja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

Foto: Grad Koprivnica

U Koprivnici je danas, 30. rujna, obilježena 29. godišnjica oslobođenja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Obilježavanje je započelo Svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Sv. Nikole. Nakon Svete mise, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije položilo je vijenac kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“.

Nakon prigodnih govora, organiziran je Mimohod koji je krenuo s Trga bana Josipa Jelačića do Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu.

Tamo su položeni  vijenci i zapaljene svijeće od strane delegacije koju su činili brigadir Dražen Ressler, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, saborski zastupnik Darko Sobota, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, pukovnik Zvonko Beljo, izaslanik Ministarstva branitelja te načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, izaslanik Ministarstva unutarnjih poslova.
Vijence su položile i delegacija obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i delegacija Grada Koprivnice.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica