Teške krađe provaljivanjem i iznuda

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloHauba.JPG

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. listopada, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena su tri kaznena djela.

Sumnju u počinjenje kaznenog djela iznude utvrdili su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36 – godišnjakom s područja Varaždinske županije. Naime, sumnja se  da je osumnjičeni unazad nekoliko mjeseci od 39 – godišnjaka iznudio više tisuća kuna. Putem lažnih profila na društvenoj mreži od oštećenog je pribavio fotografiju golog tijela, te za neobjavljivanje iste tražio uplatu novca. Protiv osumnjičenika biti će podneseno posebno izvješće.

Teške krađe provaljivanjem zabilježne su u Svetom Petru Čvrstecu i Svetom ivanu Žabnu.

Unazad nekoliko dana u Svetom Petru Čvrstecu nepoznati počinitelj je provalio u garažu i osobni automobil, iz kojeg je otuđio etui s dokumentima. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

Noću, 23./24. listopada, u Svetom Ivanu Žabnu nepoznati počinitelj je provalio prostorije benzinske postaje i otuđio duhanske proizvode. Vlasnik je oštećen za više tisuća kuna.

Policija traga za počiniteljima i otuđenim predmetima.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.



Pisane vijesti