Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/PNNovigraPod.21.1.jpg

U prometnoj nesreći u Novigradu Podravskom jučer je teže ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U prometnoj nesreći u Novigradu Podravskom jučer je teže ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Nesreća je zabilježena oko 17.10 sati, kada je vozač R.S. (1952.) upravljao automobilom Chevrolet Lacetti koprivničkih reg. oznaka, Virovskom ulicom u pravcu Koprivnice. Dolaskom do kbr. 41 nije se kretao prometnom trakom uz desni rub kolnika, već je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, gdje se čelno sudario s teretnim automobilom Volvo, s priključnim vozilom koprivničkih reg. oznaka, kojim je upravljao vozač M.S. (1952.).

Vozač R.S. je prevezen u koprivničku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Vozač M.S. nije bio pod utjecajem alkohola, a vozaču R.S. su izuzeti uzorci krvi i urina zbog analize alkoholiziranosti.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Uslijed kišnih i snježnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu, a vozače motornih vozila da, u slučaju potrebe, koriste propisanu zimsku opremu. 

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina odnosno nastupa zimskih uvjeta na cestama, vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.



Stranica