Tijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća

Slika /ikone/Policija2.jpg

Zabilježeno osam prometnih nesreća, u četiri nesreće četiri osobe ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na području policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima su četiri osobe ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 30. kolovoza, oko 12 sati, u Koprivnici u Ivanjskoj ulici 47 – godišnjak je upravljao  osobnim automobilom Kia krapinske registarske oznake i kretao se kolnim ulazom vožnjom unazad, dolaskom do nogostupa udario je u 35 – godišnju vozačicu bicikla, koja se kretala nogostupom u smjeru Ulice Donji Banovec. Vozačica bicikla je lakše ozlijeđena te joj je naplaćena novčana kazna, a protiv vozača osobnog automobila bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 
U petak, 30. kolovoza, oko 15.10 sati u Koprivnici u Ulici Braće  Radića 35 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Seat koprivničke registarske oznake te zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udarila je u stražnji dio osobnog automobila Dacia kojim je u istom smjeru upravljao 63 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 51 – godišnja putnica iz osobnog automobila Dacia. Protiv 35 – godišnje vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 31. kolovoza, oko 22.15 sati u Velikom Ravenu 26 – godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita pod utjecajem alkohola od 1,69 promila osobnim automobilom Mercedes austrijske registarske oznake te uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika, udario u zemljani nasip, vratio se na kolnik i prevrnuo na krov. Vozač je lakše ozlijeđen te je uhićen.
U nedjelju, 1. rujna vozač je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje od pet dana i predan je u zatvor u Bjelovar.    
 
U nedjelju, 1. rujna, oko 22.45 sati u Koprivnici u Ulici Miklinovec 24 – godišnji vozač upravljao je mopedom Aprila koprivničke registarske oznake te uslijed utjecaja alkohola od 1,72 promila pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 30. kolovoza, oko 19.30 sati u Koprivnici na raskrižju Radničke i zaobilazne ceste 37 – godišnji vozač (alkohol 0,97 promila)upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake te uslijed ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu, udario u stražnji dio osobnog automobila Mazda koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 38 – godišnja vozačica. Protiv vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.   
 
U petak, 30. kolovoza, oko 22.30 sati u Križevcima u Ulici kralja Tomislava 26 – godišnji vozač je na parkiralištu upravljao osobnim automobilom Toyota križevačke registarske oznake te prilikom nepropisne vožnje udario u propisno parkirani osobni automobil Peugeot križevačke registarske oznake. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 31. kolovoza, oko 12 sati u Miholjancu u Ulici Antuna Mihanovića 62 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake te uslijed nepropisnog mimoilaženja s osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 19 – godišnja vozačica došlo je do kontakta bočnim ogledalima. 62 – godišnji vozač napustio je mjesto događaja  te je naknadno pronađen i smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Protiv oboje vozača pokrenut je prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
U nedjelju, 1. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici dovede je 62 – godišnji vozač koji je kažnjen novčanom kaznom od 8.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.       
 
U nedjelju, 1. rujna, oko 20.45 sati u Hlebinama u Ulici Ljudevita Gaja 59 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake te uslijed nepropisne vožnje unazad udario u propisno parkirani osobni automobil Škoda. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 0,71 promil i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila