Tijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

Tijekom vikenda zabilježeno osam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su četiri osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.   
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 21. lipnja, oko 19.50 sati u Rasinji na raskrižju Kolodvorske ulice i državne ceste broj 2, 63 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 2,16 promila te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Bmw koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 21 – godišnji vozač. Uslijed sudara došlo je do slijetanja Bmw-a van kolnika i udara u prometni znak. U prometnoj nesreći 19 – godišnja putnica u vozilu Bmw je lakše ozlijeđena. Protiv 63 – godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.   
 
U subotu, 22. lipnja, oko 8.45 sati u Koprivnici na Radničkoj cesti na parkiralištu 48 – godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake te oduzela prednost prolaska osobnom automobilu Mazda koprivničke registarske oznake kojim je prilaznom cestom upravljala 45 – godišnja vozačica. Vozačice su zadobile lake tjelesne ozljede, a protiv 48 – godišnje vozačice biti će pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 23. lipnja, oko 11.05 sati u Koprivnici na raskrižju Križevačke i zaobilazne ceste 51 – godišnjak je upravljao teretnim vozilom Renault šibenske registarske oznake te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Citroen koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 32 – godišnja vozačica. Vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv 51 – godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak. 
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 21. lipnja, oko 11 sati u Koprivnici na Bjelovarskoj cesti 71 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake te zbog nepropisnog skretanja na parkiralište udario u osobni automobil Passat koprivničke registarske oznake. Protiv vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.
 
U petak, 21. lipnja, oko 12.25 sati u Koprivnici na Bjelovarskoj cesti 71 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake te je prilikom nepropisnog mimoilaženja došlo do kontakta bočnim ogledalima s osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 56 – godišnja vozačica. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 
U petak, 21. lipnja, oko 16.50 sati u Križevcima na raskrižju Ulice kralja Tomislava 64 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake te se zbog oduzimanja prednosti prolaska sudario s osobnim automobilom Audi križevačke registarske oznake kojim je u smjeru Bjelovarske ulice upravljala 54 – godišnja vozačica. Protiv 64 – godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.  
 
U subotu, 22. lipnja, oko 13.15 sati u Koprivnici na raskrižju Ulice Ivana Mažuranića 82 – godišnjak je upravljao osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Audi njemačke registarske oznake kojim je u smjeru Ulice Stari Brežanec upravljao 33 – godišnji vozač. Protiv 82 – godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.
 
U nedjelju, 23. lipnja, oko 3.05 sati, u Koprivnici na raskrižju Starogradske ulice 25 – godišnjak  je upravljao osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,88 promila te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Škoda koprivničke registarske oznake kojim je u smjeru zaobilazne ceste upravljao 26 – godišnji vozač. Protiv 25 – godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Oprez prilikom uključivanja u promet i vršenja radnji vozilom u prometu

Prilikom uključivanja vozilima s parkirališta, kolnih ulaza, garaža ili sličnih površina u promet na cesti potrebno je propustiti sva vozila i pješake koja se kreću cestom na koju se vozač uključuje.
Prilikom vršenja radnji vozilom u prometu kao što su vožnja unatrag, skretanje, okretanje, uključivanje u promet, pretjecanje, mimoilaženje, obilaženje i druge radnje, vozač je dužan uvjeriti se da radnju može izvršiti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu ili imovinu (kao što su to parkirana vozila), pri čemu je posebno dužan voditi računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila.

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska!
 
Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.
 
Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila