Tijekom vikenda zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija.jpg

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 14. veljače, oko 8.15 sati, u Reki u Ulici kralja Zvonimira 55 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake u smjeru Koprivnice. Uslijed nepropisnog kretanja Audi je prešao na suprotnu stranu kolnika i prednjom stranom vozila udario u prednju stranu osobnog automobila Hyundai koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 66 – godišnji vozač.
U prometnoj nesreći obojica vozača su ozlijeđena te im je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.  Točna kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te podnošenje odgovarajućih pismena.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 14. veljače, oko 9.55 sati, u Križevcima u Ulici Nikole Tesle na parkiralištu 62 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unazad udario je u parkirani osobni automobil Fiat križevačke registarske oznake. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  

U subotu, 15. veljače, oko 3.10 sati, na cesti Đurđevac – Virje 40 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,13 promila osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je sletjelo van kolnika na zelenu površinu. Vozač je uhićen te je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici te kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

U subotu, 15. veljače, oko 14.25 sati, u Đurđevcu u Ulici Vladimira Nazora na parkiralištu 38 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Toyota koprivničke registarske oznake, vožnjom unazad prilikom uključivanja u promet nije propustila osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake kojim se parkiralištem kretala 45 – godišnja vozačica. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.    

U subotu, 15. veljače, oko 23.10 sati, u Koprivnici u Ulici Miklinovec 23 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika i udario u ukrasno stablo. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila