Tijekom vikenda zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/policija12.jpg

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
U subotu, 14. prosinca, oko 15.45 sati u Selnici Podravskoj 24 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao je osobnim automobilom Seat koprivničke registarske oznake u smjeru mjesta Mali Bukovec. Prilikom skretanja u sporednu ulicu oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Hyundai varaždinske registarske oznake kojim je u suprotnom smjeru upravljao 52 – godišnji vozač. Uslijed čega je došlo do udara prednjeg djela Seata u Hyundai koji je sletio van kolnika te udario u dvorišnu ogradu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46 – godišnja putnica u osobnom automobilu Hyundai. Vozač Seata je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 13. prosinca, oko 15.30 sati, u Koprivnici 34 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake krećući se Bilogorskom ulicom u smjeru raskrižja sa Starogradskom ulicom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je udarila u bicikl kojim se preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretao 75 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,01 promila. Vozač bicikla je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Protiv oboje vozača biti će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.   
 
U subotu, 14. prosinca, oko 1.15 sati u Budančevici, u Ulici Stjepana Radića 45 – godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je teretnim vozilom Man bosanske registarske oznake u smjeru Kloštra Podravskog te zbog umora zaspao i sletio van kolnika u odvodni jarak. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 14. prosinca, oko 10.20 sati u Koprivnici 64 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ante Starčevića u smjeru raskrižja sa Kolodvorskom ulicom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom udario je u bicikl kojim se preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretao 74 – godišnji vozač. Vozačima je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u domeni njihove prekršajne odgovornosti.   

U subotu, 14. prosinca, oko 19.55 sati u mjestu Herešin 44 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,27 promila osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake u smjeru ulice Hrvatske državnosti. Uslijed pretjecanja osobnog automobila BMW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 27 – godišnji vozač došlo je do udara stražnjeg djela Peugeota u prednji dio BMW-a. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 15. prosinca, oko 00.55 sati u Kenđelovcu 40 – godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila osobnim automobilom Toyota bjelovarske registarske oznake u smjeru Bjelovara. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s osobnim automobilom Mazda križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 46 – godišnja vozačica. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od sedam dana te je predan u zatvor u Bjelovar.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila