Tjedna informacija za 14. do 20. listopada 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kaznenih djela, od čega 10 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, 11 kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, 15 kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 14 fizičkih i jedna pravna osoba.

Foto: Ilustracija  

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 39 kaznenih djela, od čega 10 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, 11 kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, 15 kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno 14 fizičkih i jedna pravna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 16 prekršaja, od čega četiri prekršaja tučnjave, tri prekršaja davanja pića pijanim osobama, prekršaj odavanja skitnji i prosjačenju, tri prekršaja svađe i vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, prekršaj držanja životinja bez nadzora i tri ostala prekršaja. Prekršajno su prijavljene 23 osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježena je deset prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Teže je ozlijeđen vozač motocikla. Lakše su ozlijeđena dva putnik u osobnim automobilima. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar bala sjena i staje. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 6 000 kuna.

Također, zabilježena su dva požara bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 11 osoba.

Zatečeno je šest maloljetnika mlađih od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. 



Stranica