Tjedna informacija za 16. do 22. prosinca 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela, od čega sedam kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta,

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela, od čega sedam kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja zlouporabe opojnih droga i dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 12 prekršaja, od čega šest prekršaja tučnjave, jedan prekršaj svađe i vike, prekršaj davanja pića pijanim osobama, dva prekršaja držanja životinja bez nadzora i dva prekršaja drskog ponašanja. Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 20 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometne nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je devet osoba. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše su ozlijeđena četiri vozača osobnih automobila, vozač mopeda, dva pješaka i putnica u osobnom automobilu.    

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je jedan požar bez štete.     

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 11 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 13 osoba.

Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

  Oprezno u prometu u uvjetima smanjene vidljivosti i klizavog kolnika

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.

Podsjećamo vozače bicikala da za vrijeme smanjene vidljivosti (noć, sumrak, kiša, magla i drugo) moraju koristiti reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću, te da na prednjoj strani bicikla moraju imati upaljeno svijetlo bijele boje, a na stražnjoj strani bicikla upaljeno svijetlo crvene boje. Također, za svoje kretanje obavezno koriste izgrađene biciklističke staze ili trake odnosno pješačko-biciklističke staze. 

 Pješake podsjećamo na obavezno korištenje nogostupe i obilježenih pješačkih prijelaza. Ističemo da su pješaci koji u prometu na cestama sudjeluju u uvjetima smanjene vidljivosti obavezni biti označeni reflektirajućim materijalom ili izvorom svjetlosti.



Stranica