Tjedna informacija za 18. do 24. srpnja 2022. godine

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U proteklom tjednu zabilježena su 34 kaznena djela, 13 prometnih nesreća, dva požara i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    
                                         
U proteklom tjednu zabilježena su 34 kaznena djela, od kojih 17 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, tri kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa i sedam kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Razriješeno je kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koje su prijavljene četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i odavanje prosjačenju. Prekršajno su prijavljene četiri osobe. 

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljeno je šest osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požara na otvorenom prostoru i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 20.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja