Tjedna informacija za 19. do 25. siječnja 2015. godine

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježena su tri prekršaja od čega prekršaj svađe i vike, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđeno dvoje vozača osobnih automobila i dvoje vozača bicikala.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu uslijed kvara na električnim instalacijama. Nije bilo ozlijeđenih osoba.   

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

U uvjetima mokrih i klizavih kolnika pozivamo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova. Naglašavamo da se prilikom vožnje unatrag trebaju upaliti sva četiri pokazivača smjera na vozilu.



Stranica