Tjedna informacija za 2. do 8. ožujka 2015.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 26 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, osam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije i četiri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 26 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, osam kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije i četiri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješeno je kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira od čega prekršaj drskog ponašanja, tri prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, prekršaj svađe i vike i prekršaj davanja alkoholnih pića pijanoj osobi. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše su ozlijeđene dvije vozačice osobnih automobila, putnica u osobnom automobilu i biciklista. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu u Koprivnici. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 10.000 kuna.     

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska! 

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti. 

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica