Tjedna informacija za 2. do 8. prosinca 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od čega deset kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 18 fizičkih i jedna pravna osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od čega deset kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 18 fizičkih i jedna pravna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je osam prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjave, prekršaj drskog ponašanja, jedan prekršaj svađe i vike, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i dva prekršaja davanja pića pijanim osobama.

Prekršajno je prijavljeno devet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe. Nije bilo težih ozljeđivanja osoba, a lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila, pješakinja i putnica u osobnom automobilu.    

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na štaglju, materijalna šteta cijeni se na oko 60 000 kuna. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 11 osoba.

Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska! 

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti. 

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica