Tjedna informacija za 22. do 28. listopada 2018.g.

Slika /PU_KK/Vijesti/VoziloHauba.JPG

STANJE KRIMINALITETA                                              U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela maloljetničke delikvencije, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz kibernetičke sigurnosti.      


Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela maloljetničke delikvencije, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz kibernetičke sigurnosti.    
Kazneno je prijavljeno sedam osoba.
Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja drskog ponašanja, prekršaj tuče, svađe i vike, prekršaj tučnjave i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.     
Prekršajno je prijavljeno šest osoba.  
Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljena je jedna osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila i vozač bicikla, a lakše vozač osobnog automobila i dva putnika u osobnim automobilima.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i dva požara otvorenog prostora. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 10.000 kuna.  
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti
 
Zaštitite se od provala i krađa automobila
 
Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.
Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu - smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično);
Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.
 


Pisane vijesti