Tjedna informacija za 22. do 28. srpnja 2019.g.

Slika /ikone/Policija4.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela, 11 prometnih nesreća, osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira te dva požara

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA       
                                     
U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, te dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije.
Kazneno je prijavljeno pet osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike, prekršaj tučnjave, prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola, prekršaj naročito drskog i nepristojnog ponašanja i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.
Prekršajno je prijavljeno devet osoba.      
Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljeno je sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i devet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Smrtno je stradao vozač motocikla, a lakše je ozlijeđen pješak.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 22.000 kuna.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj
Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.
 

Priopćenja