Tjedna informacija za 22. do 28. veljače 2021.g.

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

U proteklom tjednu zabilježeno je 47 kaznenih djela, sedam prometnih nesreća, požar na građevinskom objektu i četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                             
U proteklom tjednu zabilježeno je 47 kaznenih djela, od kojih tri kaznena djela općeg kriminaliteta, 41 kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije i tri kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga.
Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj tuče, svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja, tučnjava i neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja.
Prekršajno su prijavljene četiri osobe. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Ozlijeđen je vozač mopeda i vozač motocikla, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 70.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI
 
Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja