Tjedna informacija za 23. do 29. lipnja 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta,

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.     

Kazneno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja, od čega dva prekršaja odavanja skitnji i prosjačenju, dva prekršaja svađe i vike i prekršaj vrijeđanja moralnih osjećaja građana.   

Prekršajno je prijavljeno deset osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. Ozlijeđeno je pet osoba. Teže je ozlijeđen vozač motocikla, a lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila, putnica u osobnom automobilu, vozač mopeda i putnica na mopedu. 

 ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na vikend objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 15.000 kuna.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 11 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 16 osoba.

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica