Tjedna informacija za 24. do 30. studenoga 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 40 kaznenih djela, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, 16 kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja cestovnog prometa. Kazneno je prijavljena 21 fizička i dvije pravne osobe.  

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 40 kaznenih djela, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, 16 kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja cestovnog prometa. Kazneno je prijavljena 21 fizička i dvije pravne osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je sedam prekršaja od čega prekršaj drskog ponašanja, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, dva prekršaja tučnjave, dva prekršaja svađe i vike i prekršaj lažnog predstavljanja. Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše tri vozača osobnih automobila, putnik u osobnom automobilu, vozač bicikla i vozač motocikla.    

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.   

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena su tri maloljetnika mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Kako je uslijed kiše vidljivost smanjena, a kolnici mokri i skliski molimo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova. Naglašavamo da se prilikom vožnje unatrag trebaju upaliti sva četiri pokazivača smjera na vozilu.



Stranica