Tjedna informacija za 24. veljače do 2. ožujka 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 41 kazneno djelo, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa, 27 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo maloljetničke delikvencije.   

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 41 kazneno djelo, od čega osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa, 27 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo maloljetničke delikvencije.    

Kazneno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 12 prekršaja, od čega četiri prekršaja tučnjave, dva prekršaja odnosila su se na drsko ponašanje, jedan prekršaj svađe ili vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, dva prekršaja davanja pića pijanim osobama, prekršaj odavanja skitnji i prosjačenju i prekršaj držanja životinja bez nadzora.

Prekršajno je prijavljeno 19 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Teže je ozlijeđena pješakinja, a lakše su ozlijeđeni vozač osobnog automobila i putnik u osobnom automobilu. 

 ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prostoru pogona poduzeća, a materijalna šteta cijeni se na oko 20 000 kuna, te je zabilježen požar u kuhinji obiteljske kuće, a materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je deset osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađih od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.



Stranica