Tjedna informacija za 25. do 31. svibnja 2015.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA  U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije, šest kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.  

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                                             

U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja maloljetničke delikvencije, šest kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je pet prekršaja narušavanja, od čega četiri prekršaja tučnjave i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno je prijavljeno devet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teže je ozlijeđena putnica u osobnom automobilu, a lakše pješakinja, vozač mopeda, dvije vozačice u osobnim automobilima i troje putnika u osobnim automobilima.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica