Tjedna informacija za 25. studenoga do 1. prosinca 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela, od čega tri kaznena djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničkog kriminaliteta.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 kaznenih djela, od čega tri kaznena djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i dva kaznena djela iz područja maloljetničkog kriminaliteta.  

Kazneno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježena su četiri prekršaja, od čega prekršaj drskog ponašanja i tri prekršaja svađe i vike. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je pet osoba. Nije bilo težih ozljeđivanja osoba, a lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, biciklista i putnica u osobnom automobilu.   

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar vikend objekta, a materijalna šteta cijeni se na oko 35 000 kuna. Također, zabilježen je požar na tavanu obiteljske kuće, a materijalna šteta cijeni se na oko 100 000 kuna. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je deset osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađih od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska! 

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti. 

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica