Tjedna informacija za 26. kolovoza do 1. rujna 2019.g.

Slika /ikone/auto_policija06.jpg

Zabilježeno je 14 kaznenih djela, 10 prometnih nesreća, devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva požara

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA       
                                     
U proteklom tjednu zabilježeno je 14 kaznenih djela, od kojih osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.
Kazneno su prijavljene četiri osobe.
Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.  

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet prekršaja svađe i vike, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana, prekršaj držanja životinja bez nadzora i dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.
Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.      

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač mopeda, a lakše vozač osobnog automobila i vozačica bicikla.
 
ZAŠTITA OD POŽARA
U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na oko 33.000 kuna.   
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.
Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.
Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.
 

Priopćenja