Tjedna informacija za 27. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. godine

Slika /ikone/policija natpis2.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 48 kaznenih djela, 20 prometnih nesreća i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA 
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 48 kaznenih djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, 14 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo iz sigurnosti cestovnog prometa i 16 kaznenih djela maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno 20 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj svađe i vike i dva prekršaja drskog ponašanja. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 20 prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše vozačica osobnog automobila. Također, ozlijeđeno je četvero putnika u osobnom automobilu, čija će kvalifikacija ozljeda bit poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Priopćenja