Tjedna informacija za 27. siječnja do 2. veljače 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježeno je 31 kazneno djelo, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela maloljetničkog kriminaliteta, dva iz gospodarstva i 10 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    

U proteklom tjednu zabilježeno je 31 kazneno djelo, od čega 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, sedam kaznenih djela maloljetničkog kriminaliteta, dva iz gospodarstva i 10 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta.  

Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja, od čega dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, držanje životinja bez nadzora,  svađa i vike i dva drska ponašanja.
Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na građevinama i jedan požar na prometnom sredstvu. Jedna je osoba teško ozlijeđena, a do sada procijenjena materijalna šteta cijeni se na oko 22 000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je deset osoba.
Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Zimski uvjeti na cestama – oprezno u prometu

Podsjećamo vozače osobnih automobila da zimska oprema za osobne automobile znači da se na vozilu nalaze zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Naglašavamo da su vozači su dužni lance za snijeg postaviti na kotače vozila ukoliko to zahtijeva stanje kolnika kako bi mogli sigurno sudjelovati u prometu.
Vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila ispred sebe i razmak u odnosu na vozila koja pretječu ili obilaze, te u odnosu na vozače bicikala koje pretječu i pješake koje obilaze. Ne savjetujemo nagla kočenja i promjene smjera kretanja, kako ne bi dolazilo do zanošenja i slijetanja vozila s kolnika.
Upozoravamo da su vozači prije nego što započnu upravljati vozilima iste dužni očistiti od snijega i leda.



Stranica