Tjedna informacija za 29. travnja do 5. svibnja 2019.g.

Slika /ikone/auto.1.png

U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih sedam kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela zlouporabe opojnih droga i devet kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije.       
Kazneno je prijavljeno 13 osoba.  

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih tri prekršaja drskog ponašanja, prekršaj tučnjave, prekršaj davanja pića pijanim osobama i prekršaj svađe i vike.                  
Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.   
Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljena je jedna osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i putnik u osobnom automobilu.    
         
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
OSTALI DOGAĐAJI
 
Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.
 

Stranica