Tjedna informacija za 30. prosinca 2013.g. do 5. siječnja 2014.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od čega deset kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno sedam osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od čega deset kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz područja maloljetničkog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je 11 prekršaja, od čega šest prekršaja tučnjave, dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja davanja pića pijanim osobama i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene 22 osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i prometna nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je sedam osoba. Teže je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i četiri putnika u osobnim automobilima.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na dimnjaku obiteljske kuće i požar na krovištu terase. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5 000 kuna.     

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 15 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 18 osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godineprovoditi će se od 16. prosinca 2013. do 8. siječnja 2014., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjećamo da je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. 

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.



Stranica