Tjedna informacija za 30. siječnja do 5. veljače 2023. godine

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 58 kaznenih djela, 18 prometnih nesreća, dva prekršaja narušavanja javnog red i mira i dva požara na građevinskim objektima

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                     
U proteklom tjednu zabilježeno je 58 kaznenih djela, od čega 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta, osam kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, 28 kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije, tri kaznena djela  zlouporabe opojnih droga i četiri kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti.

Kazneno je prijavljeno 18 osoba.
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog red i mira tučom, svađom i vikom. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljene su dvije osobe. 

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1700 eura.   

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti