Tjedna informacija za 9. do 15. prosinca 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježena su 32 kaznena djela, od čega šest kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta, 24 kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno deset osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 32 kaznena djela, od čega šest kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta, 24 kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno deset osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjave, jedan prekršaj svađe i vike i dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 17 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je deset prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je osam osoba. Nije bilo težih ozljeđivanja osoba, a lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, dva vozača teretnih automobila, dva pješaka i putnik u osobnom automobilu.    

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na šupi, materijalna šteta cijeni se na oko 2 000 kuna. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Također, zabilježen je požar na kontejneru, materijalna šteta biti će naknadno utvrđena.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je deset prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 17 osoba.

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

  Oprezno u prometu u uvjetima smanjene vidljivosti i klizavog kolnika

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.

Podsjećamo vozače bicikala da za vrijeme smanjene vidljivosti (noć, sumrak, kiša, magla i drugo) moraju koristiti reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću, te da na prednjoj strani bicikla moraju imati upaljeno svijetlo bijele boje, a na stražnjoj strani bicikla upaljeno svijetlo crvene boje. Također, za svoje kretanje obavezno koriste izgrađene biciklističke staze ili trake odnosno pješačko-biciklističke staze. 

Pješake podsjećamo na obavezno korištenje nogostupe i obilježenih pješačkih prijelaza. Ističemo da su pješaci koji u prometu na cestama sudjeluju u uvjetima smanjene vidljivosti obavezni biti označeni reflektirajućim materijalom ili izvorom svjetlosti.



Stranica