Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Policija.kc..JPG

U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, 29 prometnih nesreća i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije i dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj svađe i vike i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 27 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 2. do 5. veljače 2024. godine, ukupno je utvrđeno 174 prometna prekršaja, od čega 60 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača su bila uhićena, a jedan smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 51 mladim vozačem, a isti su počinili 13 prometnih prekršaja (četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 4. veljače u 22.10 sati u Koprivnici na Peteranskoj cesti, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,45 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 2. veljače u 14.48 sati u Budančevici u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 133 kilometra na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti