Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa povodom "Martinja"

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Tijekom vikenda od 10. do 13. studenoga proveden je pojačani nadzor prometa povodom „Martinja“, kojom prilikom su sankcionirana 183 prometna prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola  

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                             
U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, 13 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja prosjačenja, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno devet osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. 

Nadalje, tijekom vikenda od 10. do 13. studenoga proveden je pojačani nadzor prometa povodom „Martinja“, kojom prilikom su sankcionirana 183 prometna prekršaja, od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 38 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane i 10 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Izvršen je nadzor 96 mladih vozača, a isti su počinili 14 prometnih prekršaja (dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 10. studenoga u 15:.52 u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,36 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 12. studenoga u 14:56 u Kalinovcu, na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 128 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i požar na prometnom sredstvu. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta se procjenjuje na 33.000 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila