Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, 31 prometna nesreća, šest prekršaja narušavanja javnog red i mira, tri požara na građevinskim objektima i jedan na prometnom sredstvu  

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA      
                                       
U proteklom tjednu zabilježeno je 21 kazneno djelo, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti.
Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike i dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.
  
Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljene su tri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 28 s materijalnom štetom. 

Nadalje, tijekom vikenda od 27. do 30. listopada proveden je pojačani nadzor prometa kojom prilikom su sankcionirana 194 prometna prekršaja od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 69 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Izvršen je nadzor 47 mladih vozača, a isti su počinili 11 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u subotu, 28. listopada u 22:50 u Đurđevcu u Ulici Antuna Radića kod 59-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.

Najveća brzina kretanja evidentirana je u subotu, 28. listopada u 15:46 u Kalinovcu, na državnoj cesti broj 2, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 135 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na građevinskim objektima i požar na prometnom sredstvu. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na 7500 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su tri osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti