Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, 24 prometne nesreće, požar na građevinskom objektu i šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    
                                         
U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, kazneno djelo iz područja javnog reda, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 13 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike i tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom. 

Nadalje, tijekom vikenda od 3. do 6. studenoga proveden je pojačani nadzor prometa kojom prilikom su sankcionirana 144 prometna prekršaja od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 67 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane te četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Izvršen je nadzor 38 mladih vozača, a isti su počinili tri prometna prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. studenoga u 16.05 sati u Križevcima u Varaždinskoj ulici kod 55-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,57 promila.

Najveća brzina kretanja evidentirana je u subotu, 4. studenoga u 14.56 sati u Kalinovcu, na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 144 kilometra na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 2000 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila