Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Od ukupno utvrđenih 154 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 51 prekršaj, 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA 
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti.

Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja drskog ponašanja, prekršaj tučnjave, prekršaj davanja pića osobi pod utjecajem alkohola i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 12. do 15. siječnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 154 prometnih prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
Jedan vozač je bio uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 45 mladih vozača, a isti su počinili devet prometnih prekršaja (pet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i tri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 12. siječnja u 23:20 u Koprivnici, kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,81 promil.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 14. siječnja u 13:52 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 138 kilometra na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri požara na građevinskim objektima i jedan na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 60.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Stranica