Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

Od ukupno utvrđenih 154 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 63 prekršaja, 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.  
Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

Razriješena su četiri kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega tri prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 26. do 29. siječnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 154 prometnih prekršaja, od čega 63 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača su bila uhićena, a jedan smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 42 mlada vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja (dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 28. siječnja u 00:09 u Đurđevcu, kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,98 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 28. siječnja u 12:15 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 131 kilometar na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na prometnim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 2000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti