Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 59 kaznenih djela, 20 prometnih nesreća, dva požara i šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA
                                             
U proteklom tjednu zabilježeno je 59 kaznenih djela, od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta, pet kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 24 kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije, 15 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno 18 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i dva prekršaja odavanja pijančevanju na javnom mjestu. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 24. do 27. svibnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 196 prometnih prekršaja, od čega 73 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i tri prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane. 
  
U nadzoru prometa kontrolirano je 69 mladih vozača te je utvrđeno 13 prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 25. svibnja u 5.10 sati u Koprivnici u Svilarskoj ulici, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 4,90 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 25. svibnja u 14.18 sati u mjestu Sveti Ivan Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 122 kilometra na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu i požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 4000 eura.        
 

Priopćenja