Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija 2019..png

Od ukupno utvrđenih 154 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 45 prekršaja, 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                                             
U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije i pet kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga.        
Kazneno je prijavljeno 12 osoba.
Razriješena su dva kaznena djela iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.     
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih šest prekršaja svađe i vike i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježena je prometna nesreća s poginulom osobom, devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 21. do 24. lipnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 154 prometna prekršaja, od čega 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 29 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima i prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane.     

Pet vozača je bilo uhićeno i pet vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Jedan vozač je testiran na droge, nakon pozitivnog rezultata odbio je vađenje krvi i urina radi daljnje analize te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečena su četiri recidivista. Nadalje, kontroliran je 41 mladi vozač te je utvrđeno 12 prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 21. lipnja u 20:55 u Koprivnici u Ulici Močile, kod 53-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,33 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u subotu, 22. lipnja u 23:59 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 108 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.  

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja