Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/foto ilustracija - pol auto.jpg

Od ukupno utvrđenih 160 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 113 prekršaja, devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja organiziranog kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno šest osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježeno je 13 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih 10 prekršaja svađe i vike, prekršaj lažnog predstavljanja, prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola i prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 16 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 16. do 19. kolovoza, ukupno je utvrđeno 160 prometnih prekršaja, od čega 113 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.
 
Dva vozača su bila uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.  
Nadalje, izvršen je nadzor nad 37 mladih vozača te je utvrđeno pet prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 16. kolovoza u 13:20 u Križevcima, kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,47 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 18. kolovoza u 12:13 u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 149 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu i požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta se cijeni na ukupno oko 1.500 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečene su tri osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja