Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija natpis.JPG

Od ukupno utvrđenog 141 prometnog prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 64 prekršaja, 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa    

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 49 kaznenih djela, od kojih 23 kaznena djela općeg kriminaliteta, 19 kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delikvencije i jedno kazneno djelo iz sigurnosti cestovnog prometa.  
 
Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih šest prekršaja svađe i vike i prekršaj odavanja prosjačenju.
Prekršajno je prijavljeno 16 osoba.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 6. do 9. rujna, ukupno je utvrđen 141 prometni prekršaj, od čega 64 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.   
 
Dva vozača su bila uhićena i jedan smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nad jednim vozačem je proveden žurni prekršajni postupak te je vozač kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima.  

Izvršen je nadzor nad 41 mladim vozačem te je utvrđeno sedam prometnih prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 6. rujna u 10:20 u Koprivnici, kod 50-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,96 promila.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u petak, 6. rujna u 13:11 u Virju, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 122 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest požara na otvorenom prostoru i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Kod požara na prometnom sredstvu vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na 20.000 eura.
  
OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja