Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija sigurnost i povjerenje.JPG

Od ukupno utvrđenih 220 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 82 prekršaja, 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih 11 kaznenih djela općeg kriminaliteta i četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije.   
 
Kazneno su prijavljene četiri osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA  

U proteklom tjednu zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene dvije osobe.     

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 31 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 20. do 23. rujna, ukupno je utvrđeno 220 prometnih prekršaj, od čega 82 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.    
 
Šest vozača je bilo uhićeno, a dva smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nad jednim vozačem je proveden žurni prekršajni postupak te je vozač kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima. Tijekom pojačanog nadzora zatečen je jedan recidivista.  

Nadalje, izvršen je nadzor 56 mladih vozača te je utvrđeno 16 prometnih prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 20. rujna u 19:30 na cesti Đelekovec - Šoderica, kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,00 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 22. rujna 12:37 u Koprivnici na zaobilaznoj cesti, kada se vozač motocikla kretao brzinom od 139 kilometara na sat, iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i dva požara na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Kod požara na građevinskom objektu vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na 20.000 eura.   
OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Priopćenja