Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/policija natpis.JPG

Od ukupno utvrđenih 270 prometnih prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 54 prekršaja, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, tri kaznena djela gospodarskog kriminaliteta, 15 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i dva kaznena djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA
 
U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj svađe  vike, prekršaj drskog ponašanja i jedan prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene tri osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 11. do 14. listopada, ukupno je utvrđeno 270 prometnih prekršaja, od kojih 54 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Pet vozača je bilo uhićeno. Nad dvojicom vozača je proveden žurni prekršajni postupak te je jedan vozač kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja, a drugome vozaču je određeno zadržavanje 15 dana u zatvoru. Tijekom pojačanog nadzora zatečena su dva recidivista. 

Nadalje, izvršen je nadzor nad 51 mladim vozačem te je utvrđeno devet prometnih prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 12. listopada u 15.40 sati u Koprivnici, kod 57-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,72 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 13. listopada u 12.42 sati u mjestu Sveti Ivan Žabno u Ulici braće Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 108 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Od 7. do 13. listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja u cestovnom prometu (akcija Focus on the Road - distrakcija). Tom prilikom, policijski službenici izvršili su nadzor nad 697 vozača, te je utvrđeno 412 prometnih prekršaja, od čega 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu, požar na otvorenom prostoru i dva požara na prometnim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 5.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

U proteklom tjednu zatečeno je devet osoba mlađih od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti