Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 60 kaznenih djela, 23 prometne nesreće i tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                          
U proteklom tjednu zabilježeno je 60 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 11 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, devet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i 30 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 18 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega dva prekršaja držanja životinja bez nadzora i prekršaj drskog ponašanja. Prekršajno su prijavljene tri osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom. 

Nadalje, tijekom vikenda od 17. do 20. studenoga proveden je pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je sankcionirano 257 prometnih prekršaja, od čega 33 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 141 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima. Izvršen je nadzor 60 mladih vozača, a isti su počinili 12 prometnih prekršaja (pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 18. studenoga u 19.08 sati u Miklinovcu kod 66-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,39 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 18. studenoga u 13.57 sati u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tijekom proteklog tjedna angažiran je mobilni tim Policijske uprave koprivničko-križevačke koji su na području Policijske postaje Koprivnica provodili preventivne i represivne aktivnosti, a sve s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu. Tom prilikom kontrolirana su 124 vozača, alkotestirano 105 vozača te utvrđeno ukupno 28 prekršaja, od čega 15 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane, te ostali prekršaji.
 
ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.  

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila