Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 11. do 17. ožujka

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 26 kaznenih djela, od čega 16 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i četiri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 26 kaznenih djela, od čega 16 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i četiri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 15 fizičkih osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je deset prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjave, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, tri prekršaja svađe i vike, tri prekršaja drskog ponašanja i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Lakše je ozlijeđena vozačica bicikla i dva vozača osobnih automobila.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije. 

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 11 osoba.

Zatečena su dva maloljetnika mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

 

            Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Uslijed kišnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici su mokri i skliski. Stoga sve sudionike u prometu pozivamo na oprez prilikom sudjelovanja u prometu.

Kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom.



Stranica