Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 11. do 17. veljače 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2012/pol.vozilo.bmp

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je devet kaznenih djela, od čega četiri kaznena djela iz područja općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je devet kaznenih djela, od čega četiri kaznena djela iz područja općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno devet osoba.

Razriješena su četiri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljeno pet počinitelja.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je deset prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjave, pet prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, prekršaj odavanja skitnji i prosjačenju i prekršaj svađe i vike. Prekršajno je prijavljeno 17 osoba.

Također, zabilježen je prekršaj narušavanja javnog reda i mira na športskim natjecanjima, a prekršajno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je deset osoba. Lakše je ozlijeđeno pet vozača osobnih vozila, četiri putnika u osobnim vozilima i vozač mopeda.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena je eksplozija plina u kući. A potom i požar u unutrašnjosti kuće i krovišta. Ozlijeđen je 78 – godišnji vlasnik, a materijalna šteta cijeni se na oko 250 000 kuna. Također, zabilježen je jedan požar bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je devet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 12 osoba.

Zatečena su četiri maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

            Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica