Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 25. do 31. ožujka 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 31 kazneno djelo, od čega 20 kaznenih djela općeg kriminaliteta, osam kaznenih djela iz područja maloljetničkog kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno su prijavljene 22 fizičke osobe.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 31 kazneno djelo, od čega 20 kaznenih djela općeg kriminaliteta, osam kaznenih djela iz područja maloljetničkog kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta. Kazneno su prijavljene 22 fizičke osobe.

 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je deset prekršaja, od čega pet prekršaja tučnjave, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, dva prekršaja svađe i vike, prekršaj davanja pića pijanim osobama i prekršaj lažnog predstavljanja.

Prekršajno je prijavljeno 15 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i jedna putnica. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar dimnjaka i drvene krovne konstrukcije na obiteljskoj kući, a materijalna šteta cijeni se na oko 5 000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je 11 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 14 osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

 

  Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Uslijed snježnih padalina vidljivost je smanjena, a kolnici mokri i klizavi, ponegdje i zaleđeni, te pozivamo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

 

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova.



Stranica